Внукът на лечителя Петър Димков: Хипертонията се лекува с хрян и кисело мляко(Рецептата)

https://zdravno.net/narodni-lechiteli/vnukat-na-lechitelya-petar-dimkov-hipertoniyata-se-lekuva-s-hryan-i-kiselo-mlyakoreceptata/54288 Zdravno.net
Внукът на лечителя Петър Димков: Хипертонията се лекува с хрян и кисело мляко(Рецептата)

Д-р Петър Димков е внук на великия лечител Петър Димков

 докторът е  специализирал очни болести, но е привърженик и на билковите рецепти на своя ненадминат дядо. Той е създава книги, стъпнал на рецептите на дядо си, за едни от най-често срещаните болести.

Внукът на големия лечител е на мнение, че хипертонията все още е бич за човечеството. Той споделя завещаните препоръки на дядо си, че хипертонията може да се нормализира само с промяна на навиците на хранене и живот, без лекарства. 

Той препоръчва хипертониците да наблегнат повече на вегетарианската храна, гарнирана с  плодове и зеленчуци, млечно-растителна, безсолна, с повече лимонов сок или винен оцет.

Лекарят предлага следния народен илач за високо кръвно. Сутрин, обед и вече да се консумира по едно бурканче кисело мляко, разбъркано с половин или една голяма лъжица настърган хрян, но без хляб. При тази диета артериалното налягане пада много скоростно. Лекарят препоръчва храната да се дъвче много, до втечняването й.

 Внукът на Петър Димков препоръчва след хранене да се взима половин лъжичка балканска чубрица, смесена с малко мед. Хубаво е да се пие освен вода, но и отвара от следните билки: билки: полски хвощ,коприва, шипки, пача трева. Те се смесват, като от всяка се слага по 50 г. От нея се взимат по две големи лъжици, запарват се в 600 мл вряща вода и ври 10 минути. След изстиване се прецежда и се пие по няколко пъти на ден.

Източник: Ретро

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.