Кои храни могат да ни причинят кръвни съсиреци?

Една от причините за кръвните съсиреци са възпаленията

И храни, които предизвикват тези опасни възпаления.

Научно е установено вече, че гъстата кръв може да се получи и от възпаления по цялото тяло. Въпреки че тази причина все още не е ясно дешифрирана или доказана.

Недохранването на организма води до инсулинова резистентност, след което започна якото пълнеене.

Ако всеки ден приемаме витамин Д това пречи да се развива опасния диабет тип 2.Според спецовете в храненето, за да се предотвратят развитието на съсиреци, тогава трябва да се избягват храни, които съдържат прекалено много нишесте, сол или захар.

Едни от най-вредните храни това , в това отношение, са сладките неща, както и газираните напитки. Вместо сладко, може да го замените с черен шоколад, както ядки с пчелен мед, също плодове или хранителен продукт, с определена хранителна стойност.

Тъй като содата в напитките съдържа много захар, това нарушава процесите на съсирване на кръвта. Заради високото съдържание на захар в кръвта, не само са причина за образуване на много съсиреци в кръвта, но и старите не се разбиват.

Освен това сладките продукти предизвикват натрупване на доста плаки в съдовете. Когато тези натрупвания се възпалят, те могат да се разградят и вследствие да се получат кръвни съсиреци.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.