Диетолози: Ето как да отслабнете с яйца!

Яйцата помагат да сме здрави и слаби

Няколко проучвания показват ползите от яденето на яйца при отслабване и поддържане на здравословно тегло. Предимството на този продукт е, че е богат на протеини и други хранителни вещества, като същевременно е с ниско съдържание на калории.

Балансираната диета, съчетана с адекватна физическа активност, е най-добрият начин да се избегне наддаването на тегло.


За тези, които искат да се отърват от излишните мазнини, експертите съветват да ядат яйца.

 „Яйцата са един от най-добрите източници на протеини – в този продукт той се усвоява много добре от организма “, цитира експертите от сайта Health Health.

Доказано е, че протеинът е ефективен при лечение на затлъстяване и метаболитен синдром, според данни, публикувани в Британския журнал за хранене.
 

Защо според тях яйцата е най-полезно да се ядат на закуска? Според специалистите по това време на деня храносмилателната система е особено активна – естествено е „програмирана“ да приема храна след нощна почивка. Сутрин храносмилателният тракт разгражда протеините и другите хранителни вещества, които се намират в яйцата по-лесно. По този начин ползите от продукта са максимални.
 

„Много хора се страхуват от яйчните жълтъци, но мазнините в тях всъщност помагат за нормализиране на баланса на лошия и добрия холестерол в организма. Яденето на 1 или 2 цели яйца на ден няма да увеличи риска от сърдечни заболявания „, казаха диетолозите.

Най-добрият вариант за отслабване е да ги консумирате със зеленчуци.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.