На коя страна е вредно да се спи? (Учените доказаха)

https://zdravno.net/zdravni-saveti/na-koya-strana-e-vredno-da-se-spi-uchenite-dokazaha/48692 Zdravno.net
На коя страна е вредно да се спи? (Учените доказаха)

Много от хората не се замислят на коя страна спят

  Има и хора, които са отговорни към положението, в което спят през нощта. Според няко иот тях спането на лявата страна много вреди на здравето и в частност на сърцето. Позата на сън не е важна, а други неща влияят на здравето, сн. Фейсбук[/caption] Дали това убеждение е вярно? Стаан ясно, че дори експертите не са на едно и също мнение относно този казус. Някои лекари наистина са убедени, че не е добре да спите ня лавата страна.

Това правило важи с пълна сила за децата, които по този начин затрудняват работата на сърцето през нощта. Други техни колеги са на противоположното мнение. Защото те твърдят, че ако спите на противоположната, т.е на дясната страна, белият дроб ще упражнява натиск върху сърцето. Други експерти са убедени, че сънят на лявата страна е изключително полезен, защото активира храносмилателните функции.

Според същите специалисти да се спи на дясната страна не е препоръчително, защото това оказва лош ефект върху лимфната система, пише zdrave.to. На този етап надеждни проучвания, потвърждаващи правилността на определени препоръки за страна на нощния сън, не съществуват. Повечето лекари се обединяват около идеята, че здравето не се влияе от позата, в която човек спи. Най-важно за него е да не преяжда през нощта и да се отървете от негативните и тревожни мисли. Освен това докторите препоръчват да следим внимателно тялото ни, то ще ни алармира, ако имаме здравословен проблем.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.