Не ги доближавайте: Тези храни директно се "лепят" на корема!

https://zdravno.net/zdravni-saveti/ne-gi-doblizhavayte-tezi-hrani-direktno-se-lepyat-na-korema/53523 Zdravno.net
Не ги доближавайте: Тези храни директно се "лепят" на корема!

Има храни, които са вкусни, но с тяхната консумация наддаваме на тегло

Има храни, от които трябва да се откажете, за да отслабнете

Това са тези храни, които директно се лепят на корема. Такива са рафинираните въглехидрати. Тях ги има в изобилие белия хляб, ориза, също в тестените изделия. Съдържат много въглехидрати, повишават кръвната захар и много лесно се превръщат в захари. Те са табу за здравето, както и за талията ни.

Преработените меса, като кренвирши, колбаси и бекон да не се доближават, ако не искате мазнини по корема. На всичкото отгоре повишават и риска от развитие на рак.

Пържените храни също са опасни за здравето и ако искате да отслабнете, не ги яжте. Такива са любимите ви пържени картофи, лучени кръгчета, пържено пиле. Те са „богати“ на нездравословни мазнини. Богати са и на калории, което водят до наддаване на тегло. Те също се превръщат в захари в тялото и се съхраняват като висцеларна мазнина около стомаха.

Сладоледът е най-трудната храна за усвояване. Той е с високо съдържание на захари, на нездравословни мазнини и калории, които водят до натрупване на мазнини в коремната област. Сладоледът е богат и на аромати, вредни консерванти и подсладители. Затова спецовете съветват да го избягваме колкото е възможно повече.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.