Отслабваме, докато стоим?С тези упражнения това е възможно

Липсата на движение  и заседналия начин на живот ни носи много проблеми със здравето

Такива са диабет, високото кръвно налягане, трупане на излишни килограми.Има обаче доста седящи упражнения, които забързват метаболизма и ни смъква излишните килограми.

Едно от упражненията е да се повдига прасеца. Мускулът се намира в задната част на подбедрицата, отговаря за скачането, бягането и ходенето.Той може да се активира, докато стоим, като повдигаме петите си.Това действие стабилизира кръвната захар и ни помага да горим калории.

Друго упражнение е да седите на фитнес топка, като просто станете от бюрото си.Това упражнение стабилизира основните мускули  и ви помага да стабилизирате стойката си. Освен това е доказано, че ако стоите само час върху нея, моментално изгаряте 150 калории.

Ако искате да си почините от работата си, намерете най-близката стена  в жилището си и се облегнете на нея.След това леко свивайте коленете си надолу, като намерите най-удобната за вас позиция. Останете долу до 20 секунди. Това упражнение ви дава възможност да раздвижите мускулите на краката и гърба.

Свиването на коремните мускули, докато седите на стола, е също много полезно упражнение. Направете две серии от по осем секунди, като стегнете мускулите на корема си и ги отпуснете, докато седите на стола си.Две серии по осем повторения ви помага да изгорите сто калории.

Друго полезно упражнение е да се въртите на стола си и да местите краката си в едната и в другата посока. Това може да го правите през целия ден и така изгаряте 300 калории.

No votes yet.
Please wait...
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.