С този цитрусов плод получавате дозата от витамин С

https://zdravno.net/zdravni-saveti/s-tozi-citrusov-plod-poluchavate-dozata-ot-vitamin-s/51940 Zdravno.net
С този цитрусов плод получавате дозата от витамин С

Всеки знае ползата от витамин С

Този витамин укрепва здравето ни. Той пази организма от свободните радикали и действа добре на имунитета. Има храни, богати на витамин С, от които може да получите дневната си доза. Най-известния плод за това е портокалът. Но има още един суперплод, от който да си набавяте необходимото количество на този жизненоважен витамин.

Това е грейпфрута, който оказва голямо внимание на организма ни. Знае се, че витамин С е като антиоксидант,помага да се неутрализират вредните свободни радикали. Същите причиняват възпаления по тялото и куп здравословни проблеми. Антиоксидантите, от друга страна, причиняват загуба на килограми, грижат се и за здравината на сърцето.

Витамин С носи още ползи за тялото ни. Той е отговорен за производството на колаген,поддържа кожата млада и еластична, както и сухожилията, за да сме силни и здрави. Грижи се за цялата съединителна тъкан в организма ни. Той помага да се усвои желязото от растителните храни. Грижи се и за имунната система. Това в прав текст означава, че освен за здравето ни, грейпфрута ни държи и млади.

 Един средно голям грейпфрут покрива препоръчителната норма от витамин С за деня, категорични са спецовете.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.