Тези храни можем спокойно да хапваме и нощем

https://zdravno.net/zdravni-saveti/tezi-hrani-mozhem-spokoyno-da-hapvame-i-noshtem/53391 Zdravno.net
Тези храни можем спокойно да хапваме и нощем

Нощното хранене не е здравословно

Според спецовете, ако хапваме след шест вечерта, има вероятност от пълнеене. Но американски експерти са установили, че има храни, които спокойно може да консумираме след шест, дори в полунощ, без да трупаме излишни килограми.

Но и тук трябва да следваме определени правила. Пилешките кренвирши и то варени, са идеален начин да заситите нощния си глад, без да се страхувате от наднормено тегло. Стига да не са пушени.

 Същият ефект получаваме и  от варените зеленчуци, особено моркови и цвекло. Пюрето от печени и обелени патладжани идеално засищат глада, макар да не са толкова вкусни.

Без да трупате тлъстини, може да посягате нощем и към малка порция гъби със зеленчуци. Но да не са мариновани, защото тогава черния дроб се натоварва.

В борбата срещу глада, през нощта, добра работа вършат и няколко лъжици сладка царевица, в консерва.Но условието е да не се увличате.Няколко чаши айран, прясно приготвен, също ще утоли чувството ви за глад.

Най-добрата храна за през нощта също е сушито. Но да не бъде старо, а прясно приготвено.

Позволените храни, които спокойно може да си хапвате и по среднощ са ананасът, портокалите, броколито, краставиците, малините, папаята, ябълките и други плодове, и зеленчуци.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.